Marmara bölgesinde altı ilde elektrik kesintisi



İstanbul, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli, Adapazarı ve İzmit'te elektrik kesintisi hayatı adeta felç etti.

Elektrik kesintisi nedeniyle saat 13.43'ten itibaren metro ve tramvay seferleri durdu. Metro ve tramvay duraklarına gelen vatandaşlar diğer toplu ulaşım araçlarına yönlendirildi. İptal olan metro ve tramvay hatlarının güzergahlarında vatandaşlar otobüs ve minibüsleri tercih etti. Bu yüzden trafikte yoğunluk da yaşandı.
İstanbul'daki elektirik kesintisi Karaköy'de tramvayların yollarda kalmasına neden oldu. Bazı vatandaşlar tramvayları terketmeyerek elektriğin gelmesini bekledi. İstasyonlardaki görevliler de durum hakkında vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Saat 16.30 itibariyle tüm hatlarda metro ve tramvay seferleri yapılmaya başlandı.

KESİNTİNİN SEBEBİ

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi'nden (TEİAŞ) yapılan açıklamada elektrik kesintisinin nedeni şöyle açıklandı: ''Saat 13.42’de olumsuz hava koşulları nedeniyle Bursa Doğalgaz Santralı'nda Adapazarı Hattına ait gerilim trafosunun patlaması sonucunda meydana gelen teçhizat arızaları Adapazarı’ndan İstanbul’a kadarki iletim tesislerinde arızalar olmuştur, bunun sonucunca Adapazarı’dan Babaeski’ye kadar olan elektrik sisteminde kesintiler oluşmuştur. Saat 14:15’den itibaren peyderpey sistem toparlanmaya başlanmış olup saat 16:15 itibarı ile sistemin yüzde 80’lik bölümüne elektrik verilmiştir. Geri kalan bölümü için çalışmalar kısa sürede tamamlanacaktır.''

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

AĞLAMA DUVARINDA TÜRK PAŞALARI

Milli istihbarat teşkilatı tarihi

Oto karşılaştırma Fiat linea 1.3 multijet, cilo seymbol 1.5 DCI, Hyundaı accent era 1.5 VGT CRDI