Türk Milli Savunma Sanayiinde gelişme



Savunma sanayiinde başlatılan milli projelerin hepsinde bu yıl seri üretime geçmek istediklerini ifade eden Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, ''Milli gemi, milli tank, milli piyade tüfeği, milli helikopter ve insansız hava aracı ANKA'da bu yıl teslimatları yapacağız. Alçak ve orta irtifa savunma sisteminin seri üretimine de geçeceğiz, Göktürk uydumuzu fırlatacağız'' dedi.

ABD ve İsrail'den sonra Türkiye'nin insansız hava aracı geliştiren ülke olma özelliği taşıdığını belirten Bayar, ANKA'nın olgunluk testlerinden sonra bu yıl kullanıma uygun hale getirileceğini söyledi. Bayar, Bizim şu anda 5 ANKA uçağımız testlerde kullanılıyor. Bunlar görev yapabilecek uçaklar. 5 uçak yaza kadar göreve başlayacak. Bu uçakların kullanılmaya başlamasının ardından seri üretime geçeceğiz. Seri üretim uçaklarımız da 2 sene içinde üretilip silahlı kuvvetlerin hizmetine girecek'' diye konuştu.

Bayar, AR-GE'si Türkiye'de yapılan ilk uydu Göktürk-2'nin bu yıl içinde Çin'de fırlatılacağını da hatırlattı. İşte Türkiye'nin bölgesinde liderlik iddiasını artıracak ve terörle mücadelede ordunun gücünü katlayacak projeler...


 ATAK, Türk,İtalyan ortak yapımı helikopterlerin ilk teslimatı Nisan ayında.

ALTAY - MİLLİ TANK - Koç Grubu'na bağlı Otokar'ın ana yüklenicisi olduğu projeye 2007 yılında başlandı. Üçüncü nesil ana muharebe tankı olarak geliştirilen Altay, ismini Kurtuluş Savaşı'nda 5. Süvari Kolordusu'nu komuta eden Fahrettin Altay'dan almıştır.

AKYA - MİLLİ TORPİDO Türk Deniz Kuvvetleri Araştırma Merkezi Komutanlığı (ARMERKOM) sorumluğunda Güney Kore desteğiyle AKYA adı verilen 553 mm standart çaplı yeni tip ağır torpido üretildi. Projede torpidonun harp başlığı hususunda ROKETSAN, TÜBİTAK ise sonar bölümlerinde sorumluluk aldı.
MİLGEM - MİLLİ GEMİ "Milli" ve "Gemi" kelimelerinin kısaltılmasından türetilen Milgem projesiyle milli imkânlarla modern muharip gemi üretilmesi amaçlandı. Geminin tamamen özgün ön dizaynı 2004 yılında tamamlandı ve geminin ilk kaynağı 26 Temmuz 2005 tarihinde İstanbul Tersanesi Komutanlığında atılarak geminin inşa sürecine geçildi. 27 Eylül 2008'de Preveze Deniz Muharebesinin 470nci yıldönümü ve Deniz Kuvvetleri Gününde ilk yerli gemimiz olan Heybeliada (F-511) denize indirildi.

ATMACA - MİLLİ GEMİSAVAR Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyacı için geliştirilen gemisavar füze sisteminin ismi Atmaca olarak belirlendi. 8o milyon euro değerindeki sözleşmenin imzalanması ile prototip geliştirme çalışmalarına başlandı. Roketsan ana yükleniciliğinde sürdürülen projede füzelerde kullanılacak RF arayıcı başlık Aselsan sorumluluğunda geliştiriliyor

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

AĞLAMA DUVARINDA TÜRK PAŞALARI

Milli istihbarat teşkilatı tarihi

Oto karşılaştırma Fiat linea 1.3 multijet, cilo seymbol 1.5 DCI, Hyundaı accent era 1.5 VGT CRDI