ABD İsrail ortak tatbikatında Füze Kalkanı test edildi


                                                                 İsrail'deki füze kalkanı(Super Green Pine)
İsrail istihbaratına yakınlığıyla bilinen Debka file sitesinin haberine göre ABD ve İrsal 10 Şubat 2011 yaptıkları ortak tatbikatta İsrail ve  Malatya’daki füze kalkanını test etti.
Amerikan istasyonlarından birisi güney İsrail'de Mısır sınırının karşısında Keren Dağı üzerinde öteki’de Malatya Kürecik’te bulunuyor.


Türkiye’nin “İsrail ile veri paylaşılmaması” şartı ile Malatya’nın Kürecik bölgesine konuşlandırılmasını kabul ettiği füze kalkanının gelişmiş AN/TPY-2 X-Band radarı bu yılın başında faaliyete geçirilmesinin ardından ilk kez ABD ile İsrail’in ortak tatbikatında denendi.

Bir İsrail F-15 savaş uçağı Akdeniz üzerinde uluslararası sularda seyrederken, doğu-batı yönünde bir Rafael Blue Sparrow 2 füzesini fırlattı. Bu şekilde İran’dan İsrail’e fırlatılan bir füzenin simülasyonu sağlanmış oldu.

Bu fırlatmanın hemen ardından hem İsrail’deki EL/M-2080 Super Green Pine radarından, hem de Malatya Kürecik’teki Nato radarından fırlatılan füze anında tespit edildi ve denize düşmesine kadar saniye saniye izlendi. Bu süre içerisinde İsrail’deki radar ile Malatya’daki radar arasında veri paylaşımı ve tam koordinasyon sağlandı. Böylece olası bir İran saldırısında havadaki füzenin hızı ve koordinatlarının anında belirlenebilmesi için İsrail ve Türkiye’deki radarın uyumlu bir şekilde çalışabileceği görülmüş oldu.

BAĞLANTILAR
Successful US-Israel radar test launches US missile shield's operational phase

İsrail attı Kürecik seyretti

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

AĞLAMA DUVARINDA TÜRK PAŞALARI

Milli istihbarat teşkilatı tarihi

Oto karşılaştırma Fiat linea 1.3 multijet, cilo seymbol 1.5 DCI, Hyundaı accent era 1.5 VGT CRDI