AĞLAMA DUVARINDA TÜRK PAŞALARI



TSK alışılmış gelenekleri doğrultusunda Laik Kemalist çizgide bir ordu yapılanmasında ısrarcı olduğu dönemlerde Namaz kılan subaylar,ailesinde başı örtülü kadınların olduğu subaylar üzerine araştırma ve incelemelerin yapıldığı(ÖRNEK: Korg.     ŞABAN RECAİ ÖZTÜRK hakkında :Yeğenleri imam hatipli. Tuğg.           GALİP MENDİ hakkında ailesi aşırı muhafazakar gib…) bu kişilerin takibe alındığı ve birçoğununYAŞ (Yüksek Askeri Şura) Kararları ile ordudan atıldıkları ve suçlamaların irticai faaliyetler üzerine olduğu dönemlerde Genelkurmay Başkanı olacak bir paşanın(İLKER BAŞBUĞ) ağlama duvarında görülmesi sonrasında bile terfi edip Genelkurmay Başkanlığına gelmesi tartışmalara konu olmuştu.
                                          İlker Başbuğ

AĞLAMA DUVARINDA BAŞKA BİR TÜRK PAŞASI
NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanlığı (SHAPE) Karargahı Türk Milli Temsil Heyeti Başkanı Tümgeneral Atilla Gürdere’nin başında KİPA sı ile ağlama duvarında ibadet ederken videosu ortaya çıkmıştı.
                                                                               Atilla Gürdere
ÇEVİK BİR’İN ÖZEL KALEMİ’YDİ
Gürdere, 28 Şubat’ın baş aktörü emekli Orgeneral Çevik Bir’in görevde olduğu dönemde, onun Özel Kalem Müdürüydü.
“312 GENERAL” ARASINDA!- Kipalı görüntüleri internete düşen Tümgeneral Atilla Gürdere, yine bir “28 Şubat Plânı” olan “Vakit’e dâvâ açma” operasyonunda, dâvâ açan “312 General” arasında bulunuyordu. Ve o dönemde “Tuğgeneral” rütbesindeydi.
Tuğgeneral rütbesini 2008 yılındaki YAŞ karalarında İlker Başbuğ’unda Genelkurmay Başkanı olarak atandığı dönemde almıştı.
Tümgeneral Atilla Gürdere, 2010 yılında  Belçika Mons'taki Milli Askeri Temsil Heyeti Başkanlığından, Bakım Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığına atandı.

BAĞLANTILAR

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Milli istihbarat teşkilatı tarihi

Oto karşılaştırma Fiat linea 1.3 multijet, cilo seymbol 1.5 DCI, Hyundaı accent era 1.5 VGT CRDI