İran AB ülkelerine petrol satışını durdurmak için meclise gidiyor


Önce Avrupa Birliği Dışişleri bakanları, nükleer programı nedeniyle İran'a petrol ambargosu uygulanmasında uzlaştı ardından İran misilleme yapıyor.

Avrupa'ya petrol vanalarını kapatma tasarısı mecliste
İslami Şura Meclisi Enerji Komisyonu üyesi Nasır Sudani, bundan böyle İran'a petrol yaptırımı uygulayan AB ülkelerinin İran'dan bir damla bile petrol alamayacaklarını öngören yasa tasarısı üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

 AB'nin petrol yaptırımı konusunda üç nedenden ötürü zararlı çıkacağını belirten Sudani, İranlı milletvekillerinin karşı atağa geçtiğini ve Avrupalıların İran'dan bir tek damla bile petrol alamayacakları bir yasa tasarısı hazırladıklarını belirtti.

Sudani, en başta Avrupa'nın İran'dan petrol almaya eli mahkum olduğunu, çünkü rafinerileri İran petrolünün bileşimine göre hazırlandığını ve bu yüzden alternatif petrol söz konusu olamayacağını belirtti.

İkinci nedeni petrol fiyatlarının artışı şeklinde açıklayan Sudani, üçüncü olarak da Avrupa'nın zorunlu olarak İran petrolünü ikinci elden satın almak zorunda kalacağını, bunun da aldıkları petrolün maliyetini yükselteceğini vurguladı.
FHA

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

AĞLAMA DUVARINDA TÜRK PAŞALARI

Milli istihbarat teşkilatı tarihi

Oto karşılaştırma Fiat linea 1.3 multijet, cilo seymbol 1.5 DCI, Hyundaı accent era 1.5 VGT CRDI