CHP li Hüseyin Aygün’ün Dersim çıkışı CHP’yi böldü





 Dönemin Cumhuriyet gazetesi haberi böyle vermişti.


HER ŞEY NASIL BAŞLADI?
Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkan olmasından sonra CHP Tunceli'de sol görüşlü ve 'Dersim Davası' savunuculuğuyla tanınan avukat Hüseyin Aygün'ü ikinci sıradan aday gösterdi. Kemal Kılıçdaroğlu, 1948 yılında Tunceli’nin Nazımiye ilçesinde doğumlu.
Aygün Kamer Gençten sonra Tunceli’de CHP’den 24. dönem milletvekili seçildi.
Aygün Dersim İsyanı’yla ilgili çalışmalarıyla tanınan bir avukat. “Dersim 1938 ve Zorunlu İskan” adlı kitabın yazarı olan Aygün, aynı zamanda bir çok internet sitesi ve yayında Dersim olaylarıyla ilgili yazılar yazıyor.



CHP Tunceli millet vekili Hüseyin Aygün

ZAMAN GAZETESİNE DEMEÇ VERDİ
CHP Milletvekili Hüseyin Aygün, 10 Kasım’da Zaman gazetesine verdiği demeçte
Dersim katliamının sorumlusunun devlet ve o dönemin CHP iktidarı olduğunu, Mustafa Kemal Atatürk'ün katliamdan haberdar olmamasının mümkün olamayacağını söyledi.

NELER SÖYLEDİ?
“Bu dönem boyunca izlenen bütün politikalarda Atatürk devletin başındadır
Fakat aleviler  Atatürk’ün bu katliamdan haberdar olmadığına kendilerini inandırmışlardır" 
“Resmiyette ise bir isyan olduğu ve devletin de bunu bastırdığı tezi savunuluyor.
operasyonun meşrulaştırılması için orada bir isyan oluşturulması gerekiyordu. Dersim isyanı, sonradan icat edilmiş bir şeydir, öyle bir şey gerçekte yoktur" dedi.

PKK VE KÜRT SORUNU İÇİN APO İLE GÖRÜŞÜLMESİ GEREKTİĞİ SAVUNDU
Kürt sorununa da değinen Aygün, çözümün barış ve diyalogla olacağına inandığını dile getirerek, "Öcalan'la yapılan görüşmeler çok değerlidir ve bu sürecin yeniden başlaması gerekir”dedi.

CHP KARIŞTI
Parti içinden bazı milletvekilleri Aygün'e karşı ayaklandı.
Parti yönetimi Aygün'ün savunmasını istedi.

İNGİLTERE VE ALEVİ KÜLTÜR MERKEZİNDEN DESTEK
1938’le ilgili yaptığı açıklamayla tartışma yaratan Aygün’e İngiltere’den destek geldi.CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün 1938 Dersim olaylarıyla ilgili yaptığı açıklamaya CHP içinden tepkiler sürerken İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi Aygün’e sahip çıktı.

CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI DÜŞTÜ
CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda bugün yapılan toplantıda Kadıköy İlçe Başkanı Türer Ercan ile Kağıthane İlçe Başkanı Fevzi Şit görevden alındı.

Şit ile Ercan'ın görevden alınmasını protesto eden yönetim kurulu üyeleri Nadir Ataman ile Erol Şahin de istifa dilekçelerini verdi. İki üyenin istifa etmesiyle birlikte, CHP İstanbul İl Başkanlığı Yönetim Kurulu da fiilen sona ermiş oldu.


CHP tüzüğüne göre, atanmış olan yönetimlerde üye tam sayısı azaldığında yedekleri olmadığı için fiilen sona eriyor. İl yönetimine, pazartesi günü yeni atamaların yapılması bekleniyor.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

AĞLAMA DUVARINDA TÜRK PAŞALARI

Milli istihbarat teşkilatı tarihi

Oto karşılaştırma Fiat linea 1.3 multijet, cilo seymbol 1.5 DCI, Hyundaı accent era 1.5 VGT CRDI