Chp liderliğinde türk solundan Esad rejimine destek

Kırk kişilik bir heyetle, İP, EMEP ve CHP’li kadın siyasetçiler Esad rejimine destek için 30 Ekim Pazar günü Suriye’ye gittiler.
Suriye ziyaretinin Kadınlar Birliğinin daveti üzerine olduğu açıklandı.
Ziyaret Esad  rejimine destek olarak yorumlandı.

CHP heyetindekimler vardı?
 Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler'in yanı sıra Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, İzmir Milletvekili Hülya Güven, Parti Meclisi Üyesi Sema Kendirci, Kadın Kolları Genel Sekreteri Nazik Işık ile Kadın Kolları üyesi Saadet Şen Öner 

Mecide Kıtet Güler’e bir plaket verdi

                                                       Birgül Ayman Güler(sağda)


Düzenlenen panel sonrasında Güler’in konuşmasından

"TERÖR ÖRGÜTÜ FAALİYETİ"
— Yaptığımız görüşmelerde çok sıcak ve içten karşılandık. Bu ortamda üç il çerçevesinde ve yaptığımız görüşmelerde yönetimin uyguladığı vahşet gibi bir şeyin, bir iç savaşın olmadığını söylemek istiyorum. Suriye'de bizim gördüğümüz ve genel olarak bilinen belli noktalarda çeşitli çatışmalar var. Bunlar terör örgütü faaliyeti olarak isimlendirilebilir. Suriyeliler, Türkiye ile Suriye'nin düşman olamayacağını söylediler.

PKK VE SURİYE
— Suriye'nin zamanında PKK'ya destek verdiğini biliyoruz. Biz bundan uzun yıllar çok rahatsız olduk. Bugün onlar PKK'ya destek verdi diye o ülkede gerçekleştirilen eylemlere Türkiye'nin destek vermesi gerekmiyor. O yanlıştı. Yanlış yanlış yapılarak düzeltilemez diye düşünüyoruz.


ESAT REJİMİNE DESTEK VE ATATÜRKÇÜLÜĞE VURGU
" Ülkelerin egemenliğini, dışa karşı bağımsızlığını herkesten önce Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin yurttaşları olarak biz savunacağız".

Suriye'nin kendi içişlerini düzene koyması gerektiğine inandıklarını belirten Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, şöyle konuştu: "Yurtta sulh cihanda sulh' ilkesine inanmış insanlar olarak, Suriye'nin içişlerine müdahalenin yanlış olduğunu düşünüyoruz"

DOĞU PERİNÇEK'İN EŞİDE ORADAYDI
    Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın danışmanı Buseyna Şaban'ın katılmadığı toplantıya, Cumhuriyet Kadınları Derneğinden Mihriban Tatar ve Ergenekon tutuklusu Doğu Perinçek'in eşi Şule Perinçek de katıldı.
                 
APO İLE PERİNÇEK YAKIN DOSTTU
Hatırlanacağı üzere Ergenekon tutuklusu Doğu Perinçek ve Apo’nun dostane ilişkileri vardır.
Bazı çevrelere göre Doğu Perinçek Ergenekon’un bir çok 1.Adamından birisisiydi.

                                Apo ve Doğu perinçek




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

AĞLAMA DUVARINDA TÜRK PAŞALARI

Milli istihbarat teşkilatı tarihi

Oto karşılaştırma Fiat linea 1.3 multijet, cilo seymbol 1.5 DCI, Hyundaı accent era 1.5 VGT CRDI