Firari Tümgeneral Mustafa Bakıcı ile Bedrettin Dalan Belarus’ta saklanıyor.


Başlığın rus albesiyle yazılışı:
Фирарi Тüмгинираl Мустафa Бакıкı илe Бедреттин Далаn Биларус’та сакланıйор

Tümgeneral Mustafa Bakıcı, İrticayla Mücadele Eylem Planı ile ilgili internet  Andıcı davasında yargılanan Albay Dursun Çiçek'in görev yaptığı Bilgi Destek Dairesi'nin başkanı Dursun Çiçek’in komutanıydı.
2007 yılında internet siteleri kurup bunlarla hükümet aleyhine kara propaganda yapmaktan hakkında yakalama kararı verilen Bakıcı basında çıkan haberlere göre rapor alıp emeklilik dilekçesi verdikten sonra sahte kimlikle Habur sınır kapısından Kuzey Irak'taki Zaho kentine, oradan da kendi pasaportuyla  300 bin TL'lik parayla birlikte Kuzey Irak üzerinden Rusya'ya gitti.
Tümgeneral Bakıcı'nın İstanbul'da Albay rütbesi ile görev yaptığı sırada tanıştığı Ergenekon sanığı Bedrettin Dalan ile birlikte Belarus’un başkenti Minsk'te Bulgaristan kökenli Musevi asıllı bir işadamının çiftliğinde kaldığı iddia edildi.
Belarus'la Türkiye arasında suçluların iadesi anlaşması bulunmuyor. 
Türkiye, Tümgeneral Mustafa Bakıcı'yı İnterpol aracılığıyla Rusya'dan istedi. Bakıcı'nın yakalanması için kırmızı bülten çıkarılması çalışmaları da başladı.

 NEDEN BİR YAHUDİNİN ÇİFTLİĞİNDELER?
İrtica İle Eylem planının 5. maddesinde “Üst düzey komutanlar hakkında Yahudi,Ermeni,Sebataycı vb. oldukları şeklinde asılsız haberler yapılmakta” yazılıydı.
Şimdi ise bir Yahudi işadamının çiftliğinde barınıyorlar.



İRTİCA İLE EYLEM PLANI İLK DEFA TARAF GAZETESİNDE YAYINLANDI
12 Haziran 2009: Taraf Gazetesi 'İrticayla Mücadele Eylem Planı'nı yayımladı. Planın altında Dursun Çiçek'in imzası vardı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı' iddianamesinde, Bedrettin Dalan örgüt yöneticiliğiyle suçlanarak hakkında dava açıldı.
Hükümet düşürülse Dalan başbakanlığı üstlenecekti.

BEDRETTİN DALAN HAKINDA İDDİANAME İFADELERİ.
Şüpheli Bedrettin Dalan'ın, 'Ergenekon silahlı terör örgütü'nün, iktidarda bulunan mevcut hükümeti ortadan kaldırmak amacıyla hazırladığı darbe planlarında, medya ve siyasetin yönlendirilmesi ile bazı üst düzey iş adamlarının bu hususta ikna edilmesi görevini üstlendiği, bu amaçla, medya sahipleri ve iş adamları ile görüşmeler yaptığı, darbe planlarının hazırlanmasında aktif rol oynayan 'Ergenekon terör örgütü' üyeleri Levent Ersöz, Hasan Atilla Uğur ve İsmail Yıldız ile görüşerek, askeri müdahalenin bir zorunluluk olduğu yönünde onları teşvik ederek cesaret verip, bu yöndeki motivasyonlarını güçlendirmeye çalıştığı, örgüte finans desteği sağladığı ve aralarında Adil Serdar Saçan'ın da bulunduğu örgüt üyelerine mütevelli heyeti başkanı olduğu üniversitede görevler verdiği, örgütün stratejisi doğrultusunda uluslararası ilişkileri yürüttüğü, darbe sonrası kurulacak hükümette başbakan olma görevini üstlendiği anlaşılmıştır.'

Bedrettin Dalan'ın kendisi hakkında soruşturma yürütüldüğünü ve operasyonla gözaltına alınacağını İstanbul MİT Bölge Başkan Yardımcısı olarak görev yapan şüpheli Özel Yılmaz vasıtasıyla öğrendiği ve hakkında hiçbir yakalama kararı ve ifadeye çağrı dahi olmaksızın 15 Ekim 2008 tarihinde yurt dışına kaçtığı, o tarihten sonra soruşturmada, hakkındaki deliller sebebiyle halen firarda olması nedeniyle yakalama emri çıkartıldığı bildirildi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

AĞLAMA DUVARINDA TÜRK PAŞALARI

Milli istihbarat teşkilatı tarihi

Oto karşılaştırma Fiat linea 1.3 multijet, cilo seymbol 1.5 DCI, Hyundaı accent era 1.5 VGT CRDI