İsrail İran’ı vuracak mı? Tartışmaları


Bu söylentilerin amacı Dünya  kamuoyunun nabzını yoklamak mı?

İran’ın nükleer gücünü vurmak üzerine sık sık güncellenen savaş söylentilerinden birisi daha gündemi işgal etti.
Böyle bir olasılık için ciddi bir hazırlık,ciddi bir girişim olmamasına rağmen savaş hazırlıklarının yapıldığına dair söylentiler büyük olasılıkla yine kamuoyu yoklaması amacı taşıyordur.
Ortada ciddi bir hazırlık olmamasına rağmen böyle bir söylentinin,tartışmanın çıkması demek henüz diplomatik aşamadaki bir harekatın basına sızması anlamına gelir ki bu ihtimal çok zayıftır.
Gizli yürütülmesi gereken bir hazırlığın basına yansıması demek gizli bilgilerin deşifre olması ve ya çalınması anlamına gelebilir.


Amaç ne?
Olay kendi içinde değerlendirilecekse İran’a karşı olası bir saldırıya karşı kamuoyu yoklaması ve Dünya kamuyunun dikkatini İran'ın Nükleer gücüne çekmek olduğunu düşündürecek bir tartışmaya benziyor.
İsrail her zamanki gibi  kendisi için tehlike olarak gördüğü İran'ın nükleer gücüne karşı önlem için Dünyayı peşine takmak istiyor. 
Olay dikkati başka taraf çekmek olarak değerlendirilecekse Filistin'in  devlet olarak tanımasıiçin yapılacak oylamanın tarihi yaklaşıyor.


Çünkü Filistin'in BM'ye tam üyelik talebi BM Güvenlik Konseyi'nde 11 Kasım'da oylanacak.
ABD veto edecektir Fransa, Filistin'e tam üyelik yerine, üye olmayan devlet statüsünü alması için yardım etmeyi önerdi.
İsrail yönetimi Filistin'in haklı talebine için oluşacak bir kamuoyu desteğine karşı gündemi başka bir tarafa çekmek istiyor olabilir.

Yorumlar

Aytekin dedi ki…
İsrail savunma bakanı Ehud Barak İran'a karşı askeri operasyon kararı olmadığını açıkladı.
Şu sıralar İsrail medyasında yer alan haberlere göre İran birkaç ay içinde atom bombası yapabilecek konuma geldi,İsrail savunma bakanlığı ise İran’a ağır yaptırımlar yapılması gerektiğini söylüyor.

Bu blogdaki popüler yayınlar

AĞLAMA DUVARINDA TÜRK PAŞALARI

Milli istihbarat teşkilatı tarihi

Oto karşılaştırma Fiat linea 1.3 multijet, cilo seymbol 1.5 DCI, Hyundaı accent era 1.5 VGT CRDI