Kürt İslam Partisi (KIP)’nden Gülen eleştirisi

Partinin açıklamasına göre ,KIT 21 Ekim 1980 yılında Sayın Prof. Dr. Muhammed Saleh Gabori Başkanlığında bir heyet tarafından Partiya İslamiya Kurdistan-PIK adı ile  kurulan İslami bir partidir.
Partinin siyasi mücadelesinin amacı Kürtlerin baskı ve zulüm karşısında meşru haklarını aramaktır.

                                 Genel sekreter Hikmet Serbilind

Partinin  genel sekreteri Hikmet Serbilind  Gülen’in PKK nın Hakkari saldırısnda  24 askeri şehit etmesi nedeniyle PKK ile mücadele çıkışını Kürt karşıtı olarak yorumlayıp ağır ithamlarda bulundu.
Serbilind'in bu çıkışıdan PKK yı Kürt hareketi olarak,PKK ya karşı operasyon ve eleştirileri de Kürt karşıtı olarak gördüğü anlaşılıyor.


TARİHTEN GİRDİ, AKP DEN ÇIKTI
“Yıllardır Kürdistan`ı işgal eden sözde Müslümanlar, Müslüman Kürt halkının onur ve haysiyeti ile oynadılar. Tarih de din ve kardeşlik adına Kürtleri inkar ve asimile etmeye çalıştılar. Her dara düştükleri zaman da Müslüman Kürt halkını kardeşlik bahanesi ile yanlarına aldılar ve kendi çıkarları doğrultusunda kullandılar. Ne zaman ki işleri düzene girdi mazlum Kürtleri inkar , imha ve sürgünlerle karşı karşıya bıraktılar. Bilhassa Türkler bu taktiği hep kullandılar. Yavuz ile başlayıp Mustafa kemal ve bugün AKP ye kadar hep devam etti. Hep kardeşiz deyip, kandırıp arkadan hançerlediler.”

GÜLENDEN DEVAM ETTİ
“Bugünde direnişçi Kürt gençlerinin de cesetlerini parçalayıp teşhir ediyorlar. Bunu yaparken geçmiş de olduğu gibi Hakki saptıran hocalarından fetva alarak bu insanlık dişi eylemlerini gerçekleştirdiler. Bu Hocalar saltanatlar ve iktidarlar etrafında toplanıp Kutxur luk vazifelerini bugüne kadar yerine getirmeye devam ediyorlar. Bu Tipler Firavun zamanında başlayıp Atatürk, Saddam Hüseyin, Hafız Essad, Kaddafi vs... destekleyip insanları katledip imha etmeleri için fetva verdiler.
Ben yıllar önce sohbetlerimde, Türkler bir gün gelir Ayet ve Hadislerle fetva vererek, mazlum Kürt halkının çocuklarının kellesini keserek, Kürt halkının imhasını mubah göreceklerini söylemiştim.”


SORULAR
Müslüman Kürtleri tanıyor muyuz?
Onların taleplerini biliyor muyuz?
Müslüman Kürtlerin Müslüman Türklere eleştirileri neler?
Türkçü,ulusalcı devlet modelinde Müslüman Türklerin ve Müslüman Kürtlerin yeri nedir?
Türkiye'de İslam kardeşliğinde  Kürt-Türk kardeşlik bilinci var mı?
Müslüman Kürtler Erdoğan hükümetini samimi buluyorlar mı?



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

AĞLAMA DUVARINDA TÜRK PAŞALARI

Milli istihbarat teşkilatı tarihi

Oto karşılaştırma Fiat linea 1.3 multijet, cilo seymbol 1.5 DCI, Hyundaı accent era 1.5 VGT CRDI