Başbakan Erdoğan Fransa’nın Cezayir soykırımını hatırlattı




BAŞBAKAN NE DEDİ:
"SARKOZY GİTSİN BABASINA SORSUN"

Cezayir'de 1945'ten itibaren nüfusun %15'i acımasızca şehit edildi. Fransa Cumhurbaşkanı bu soykırımı bilmiyorsa gitsin babasına sorsun. Eminim ki oğluna söyleyecek çok sözü vardır.


1492 yılından itibaren 15. yy'ın sonlarında binlerce Musevi aile engizisyondan kaçarken Osmanlı Devleti onlara kucak açtı. Bizim dedelerimiz. Bunu söylediğimizde rahatsız oluyorlar. Tarih bilmiyorsunuz onun için. Binlerce Musevi Osmanlı'nın hoşgörüsüne sığındı.

Yüzlerce yıl burada hayat sürdü. İspanya'dan kaçıp Osmanlı'ya sığınan Museviler Selanik'e yerleştirildiler. Selanik Osmanlı idaresinden ayrıldıktan sonra göç etmek zorunda kalmışlardır.

Sarkozy Türkiye tarihinde soykırım bulamaz. Tarihimize bakarsa kendi ailesinin Türkiye'nin Türker’in yardımından şefkatinden başka hiçbir şey göremez

 BAŞBAKAN KANUNİ'NİN MEKTUBUNU GÖSTERDİ.

Kanuni Sultan Süleyman'ın soğuk savaş döneminde Fransa'ya gönderdiği mektubu:

"Ben ki sultanların sultanı hakanların başı kırallara taç giydiren Allah'ın yeryüzündeki gölgesi atalarımın fethettiği akdenizin rumelinin Sivas'ın Diyarbakır'ın Azerbaycan'ın Kürdistan'ın Halep'in şam'ın Mekke'nin Arabistan'In ve de ateş saçan mızrağımın gücüyle hükmeden Sultan Süleyman Han. Sen ki Fransa'nın başı olan Françesko'sun.


Kapıma mektup göndererek işgal altında oduğunuzu bildirmişsiniz. Yardım istiyorsunuz. Üzülmeyin. Sadece Allah'ın dediği olur. Ne yapacağımızı elçinizden öğreneceksiniz."

Yorumlar

Aytekin dedi ki…
Sarkozy'nin babasından Erdoğan'a yanıt.

Radikal gazetesinde yer alan habere göre, o dönemle ilgili bütün gerçekleri belgeleriyle birlikte kitabında anlattığını söyleyen Pal Sarkozy "Lojyonda sadece 4 ay kaldım. 'Tant de vie' kitabımı alın, orada tüm belgeler var" dedi. Pal Sarkozy, Erdoğan'ın iddialarını da 'gülünç olarak niteledi.

Bu blogdaki popüler yayınlar

AĞLAMA DUVARINDA TÜRK PAŞALARI

Milli istihbarat teşkilatı tarihi

Oto karşılaştırma Fiat linea 1.3 multijet, cilo seymbol 1.5 DCI, Hyundaı accent era 1.5 VGT CRDI