Fransa’ya bir tepkide Kars’tan




Kars'ta,Fransa'nın Cezayir Halkına Uyguladığı Soykırımın Heykeli Dikilecek
Belediye Başkanı Sayın NEVZAT BOZKUŞ Fransa’nın Ermeni Soykırımını desteklemesiyle ilgili basın açıklaması yaptı.


         Fransa’nın Ermeni soykırımını desteklemesi yersizdir. Fransa’nın bu tutumu iplerin iyice gerilmesine neden olmaktadır. Ermenistan’la olan iyi ilişkilerimizde Fransa yüzünden bozulmaktadır. Bu konuda Fransa’yı ilgilendiren hiçbir şey yoktur.

        Ermeniler Osmanlı topraklarındayken kardeşçe ve iyi ilişkiler içerisinde yaşamaktaydık. Ama geçmişte Ermenistan’ın Osmanlı düşmanları saflarında yer almasıyla ilişkiler bozulmuştur. Topraklarımızdan çekilmeye başlamışlardır ve çekilince de yakarak, yıkarak çekilmişlerdir.

Kars’a Soykırımı anlatan bir heykel dikilecektir. Fiziksel olarak soykırımı gözler önüne bu heykelle sereceğiz.

      Türkiye ekonomi ve siyaset yönünden tercih edilen bir ülkedir ve gün geçtikçe ülkemiz gelişmektedir. Gelecek yıllarda Türkiye sayılı ülkeler arasına girecektir.

Aydınlanmanın beşiği, özgür düşüncenin ülkesi Fransa’nın ulusal meclisinde dün yaşanan utanç gününde “2001 yılında resmen tanınan Ermeni soykırımını inkar edenler, 1 yıl hapis ve 45 bin Euro para cezasıyla cezalandırılır” şeklinde ki karara karşı bir tepki de Belediyemizden geldi.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Aslında Ermenilerin özellikle Kars ve çevresinde Türklere soykırım uyguladığını ve 1915 olayların bölgede yaşandığına dikkat çekerek Fransa’nın 1945 yıllarında Cezayir halkına uygulamış olduğu insanlık suçuna karşı Kars’ta bir mezalim heykeli yapacaklarını açıkladı.

Başkan Bozkuş gazetecilere yaptığı açıklama da Fransa Ulusal Meclisi’nde alınan bu kararı kınadıklarını belirterek, “Bizim bölgemize yakın bir olay olduğu için Ermenistan, bizim bölgemizde yaşadığı için ben bir Karslı olarak tepkimizi göstermek istiyoruz. Bu yanlış bir oyladır. Bu Fransa’nın meselesi değil, bizim ile Ermenistan arasında bir meseledir. Belki gün gelecek daha iyi diyaloglar kurulacak, daha iyi ilişkiler kurulacaktır. Ama onları ilgilendiren bir konu değildir. Bunlar eğer bu şekilde davranıyorlarsa bizde Kars’ta Fransa’nın Cezayir’de yapmış olduğu mezalim adına bir heykel dikeceğiz. Bunun altını çiziyorum. Bizde bunu vurgulamaya çalışacağız. Madem onlar siyasi çıkarları için bir başka ülke ile Türkiye arasında ki problemi kullanarak prim yapmaya çalışıyorsa bizde gerçekleri söyleyip, doğruları yansıtacak bir takım fiziksel gerçekleri ortaya koyacağız. Buda dediğim gibi Cezayir’de yapmış oldukları zulüm ve işkenceye bağlı olarak koruma kuruluyla görüşüp, gerekli projeyi hazırlayıp, uygun bir noktaya bizde onlar için bir mezalim heykeli dikeceğiz” dedi

KAYNAK: KARS BELEDİYESİ RESMİ WEB SİTESİ 
http://www.kars.bel.tr/icerik_yorumla.php?id=537

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

AĞLAMA DUVARINDA TÜRK PAŞALARI

Milli istihbarat teşkilatı tarihi

Oto karşılaştırma Fiat linea 1.3 multijet, cilo seymbol 1.5 DCI, Hyundaı accent era 1.5 VGT CRDI