İran'da düşürülen ABD insansız uçağı




İranlı askeri yetkililer Amerikaya ait insansız casus uçağının düşürüldüğünü duyurmasından sonra Pentagonda adının açıklanmasını istemeyen bir askeri yetkili haberi doğruladı.
“Los Angeles Times” gazetesi’de, ABD’li yetkililerin İran tarafından düşürülen Amerikan casusluk uçağının teknolojisinin İranlılarca keşfedilmesi kaygısını taşıdıklarını bildirdi.

Uçak elektronik savaş yöntemiyle az hasarlı olarak indirildiği için fazla hasar almadı.
 İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaeddin Burucerdi
Amerikan casusluk uçağının düşürülmesi, İran silahlı kuvvetlerinin yüksek kapasite ve gücünü yansıttığını vurguladı.
İranlı yetkililer uçağıngörüntülerini İran bayrağı altında görüntüledi.
                                                              Amerika’nın RQ170 tipi insansız casuslukuçağı

Yorumlar

Aytekin dedi ki…
İran’ın yarı resmi haber ajansında Casus uçak ile alakalı yeni bilgiler verildi.

1.
İslam İnkılabı Muhafızlar (Sipahiler) Ordusu Hava-Uzak Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Ali Hacızade bir röportajda, birkaç gün önce İran’ın hava sahasını ihlal ederek kısıtlı bir mesafeye kadar ülke semalarımıza giren, ancak Silahlı Kuvvetlerimizce ABD’nin kontrolünden çıkarılarak az bir hasarla ülkemiz topraklarına düşürülen insansız gelişmiş casusluk uçağının nasıl ABD’nin kontrolünden çıkarıldığı hakkında bilgi verdi.

Tuğgenaral Hacızade bu hususta “En son bu uçak hakkında toplanan bilgiler ve dakik elektronik bakımlar sayesinde bu uçağın casusluk amacıyla İran semalarına girme niyetinde olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine uçak ülkemiz hava sahasına girer girmez Silahlı Kuvvetlerimizin pususu rotasında yer aldı ve böylece az bir hasarla İran’da konuşlandırıldı” dedi.

Tuğgeneral Hacızadeh ayrıca “Bu uçağın 2 kanadının uzunluğu 26 metre, gövdesinin uzunluğu dört buçuk metre ve boyu ise 1 metre 84 santimetre. Bu uçak, elektronik, görüntü ve haberleşme alanlarıyla ilgili çok gelişmiş istihbarat toplama sistemlerine, aynı zamanda çeşitli radar sistemlerine sahip” şeklinde konuştu.

Sipahiler Hava-Uzay Kuvvetleri Komutanı açıklamalarının devamında, söz konusu uçağının yapım ve model açısından radara yakalanmayan tür olarak tasarlandığını belirterek teknolji bakımından da ABD’de kullanılan gelişmiş en son örnek olduğuna dikkat çekti ve “Askeri uzmanlar, bu uçağın ne kadar değerli bilgi ve teknolojiye sahip olduğunun bilincindeler” dedi.



2.
Amerika’nın İran tarafından düşürülen insansız casusluk uçağı hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı.

RQ-170 tipi insansız casusluk uçağı, Amerika’nın en modern insansız casusluk uçaklarından biri olup, radarlara yakalanmama özelliği taşıyor.

Uçağın tehlike anında bilgilerinin ifşa edilmesini önlemek için otomatikman ya üssüne döndüğü, ya da havada infilak ettiği belirtilirken, İran hava savunması söz konusu uçağın infilak etmesini engellediği ve sağ salim yere indirdiği belirtildi.

RQ-170’in ileri teknoloji kameralar ve sensörlerle donatıldığı ve geniş bir alanda telefon ve telsiz görüşmelerini dinleyebildiği, ayrıca radyoaktif maddelerin yerini tespit edebildiği belirtiliyor.

Bu blogdaki popüler yayınlar

AĞLAMA DUVARINDA TÜRK PAŞALARI

Milli istihbarat teşkilatı tarihi

Oto karşılaştırma Fiat linea 1.3 multijet, cilo seymbol 1.5 DCI, Hyundaı accent era 1.5 VGT CRDI