İsrail’in bu manevrası ne anlama geliyor?


İsrail Parlamentosu'nun (Knesset) Eğitim Komitesi, 1915 olaylarının "Ermeni soykırımı" olarak anılması için bir yasa tasarısını ele aldı. Tasarı, 24 Nisan'ın "Ermeni soykırımı günü" olarak anılmasını öngörüyor

Sözde Ermeni soykırımı İsrail’de tanınmadı.
İsrail önce mecliste görüşmeye taşıdı, sonra neden vazgeçti?
Türkiye yakınlaşmak, bozulan ilişkileri düzeltmek için yazılmış bir senaryomu?

HAARETZ gazetesi haberine göre İsrail dışişleri bakanlğı zaten bozulmuş ve kırılgan olan Türkiye İsrail ilişkilerinin(sözde Ermeni) soykırımının tanınması ile daha bozulacağı uyarısında bulundu.
Dışişleri bakanlığı"Böyle bir kara çıkması son derece ciddi stratejik sonuçlar doğurabilir"dedi.

 HABERİN DETAYI
İsrail Parlamentosu'nda Eğitim, Kültür ve Spor Komitesi, 1915 olaylarının "Ermeni soykırımı" olarak tanınmasını öngören bir yasa tasarısını görüştü. Tasarıda, 24 Nisan'ın "Ermeni soykırımı günü" olarak anılması isteniyor.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun danışmanının iptal edilmesi için Meclis Başkanı'na dilekçe verdiği oturum, herhangi bir karar alınmadan sona erdi. Komite konuyu başka bir meclis organına da göndermedi.

Oturumu yöneten milletvekili, konunun gelecekte tekrar görüşülebileceği notunu düştü, ancak bir tarih belirlemedi. Oturumda, İsrail hükümetinin resmi görüşü, Dışişleri Bakanlığı yetkilisince temsil edildi. Yetkili, Komite'ye 1915 olayları konusunun siyasi değil tarihi bir tartışma olduğu görüşünü aktardı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

AĞLAMA DUVARINDA TÜRK PAŞALARI

Milli istihbarat teşkilatı tarihi

Oto karşılaştırma Fiat linea 1.3 multijet, cilo seymbol 1.5 DCI, Hyundaı accent era 1.5 VGT CRDI